N.Y.C. Smooth Skin Loose púder

13:20 Varjúlány 3 Comments



Úgy emlékszem, idestova egy éve, hogy beszereztem ezt a púdert, azóta változó lelkesedéssel használgatom, jellemzően melegebb időben kapom elő, úgyhogy most még aktuálissá is vált.:) 





A csomagolása egyszerűen borzalmas. Picit könnyű, a feliratok hajlamosak a kopásra... én már ezt sem szeretem, de talán még az ilyen kis esztétikai hibákat könnyebben el tudnám nézni, viszont ezzel egyéb gondok is vannak. Kezdjük ott, hogy a teteje le-fel jár, nem menetes-csavarós, nem akad bele semmibe, csak egyszerűen rá kell tenni, ennyi az egész. Már emiatt sem táskabarát.
A másik nagy gond vele az, hogy lehetetlen adagolni a terméket, akármennyire is óvatoskodom vele, mindig rengeteg kiborul, magam sem tudom, hogy, de ellepi az asztalt, a ruhámat, a szőnyeget... mindent.
Általában amikor ilyen dolgot kritizálok egy termékben, azt is meg szoktam írni, hogy szerintem hogy lehetett volna jobban megoldani... itt most ötletem sincs. Egyedül a NYX HD púdere ugrik be, talán annak kicsit szerencsésebb a csomagolása, bár élőben még nem találkoztam vele.

Egy kicsike szivacsot is mellékelnek hozzá, az is rémes, nagyon rossz minőségű, de ez talán nem von le annyit az értékéből, megszokhattuk már, hogy az applikátorok stb.-k, amik járnak egy termékhez, nem a legjobbak.




Az állaga nagyon finom, selymes, nincsenek benne nagyobb szemcsék, olyan, amilyennek egy loose púdernek lennie kell. Illata nincs, vagy csak nagyon minimális, én nem érzem.
Én a Translucent árnyalattal rendelkezem, ennek csak nagyon enyhe színe van, majdhogynem áttetsző, de én azért sötétebb bőrűeknek nem merném ajánlani.
Amit nagyon szeretek benne, az az, hogy nagyon könnyed, alig érzem, hogy az arcomon van, és ez nyáron számomra nagy előny. Púderecsetet nem szívesen használok hozzá, puffnival viszont nagyon szépen az arcomba tudom nyomogatni, alapozó fölé is jó, de én újabban BB krémmel szeretem a leginkább.
Valamelyest mattít, de azt hiszem, ebben nem a legerősebb, nem tart túl sokáig a hatása és sokat is kéne felvinni belőle a megfelelő eredményért, viszont remekül fixál. Folyékonyabb, a nyári meleget nem jól viselő alapozó fölé szuper, jelentősen megnöveli az élettartamát, csakúgy, mint a BB krémnek.
Nekem inkább száraz a bőröm, mint zsíros, emiatt úgy általában nem vagyok a legjobb barátságban a púderekkel. Télen, vagy amikor épp még a szokottnál is problémásabb az arcom, nem szívesen használnám, mert valamelyest ez is kihangsúlyozza a problémás részeket, viszont melegebb időben, amikor közelít a bőröm a normál felé, ennek éreztem legkevésbé szárító hatását a többi púderemhez képest.

Sminkben itt találkozhattatok vele.


Összefoglalva: Vegyes érzéseim vannak ezzel a termékkel kapcsolatban, a legnagyobb baj a csomagolásával van, nem csak esztétikai, ez már azon a határon mozog, ami korlátozza a használatát. Viszont maga a púder nem rossz, sőt, magasan a kedvencem lenne, ha a kicsit praktikusabb külsővel rendelkezne.
Ha egy enyhén mattító hatású, közel színtelen púdert kerestek elsősorban fixálásra, és ki tudtok békülni a csomagolásával, akkor megérhet egy pillantást.:)

3 megjegyzés:

  1. Szia!: ) Mivel kedvelem a blogodat, egy díjat kaptál tőlem! :)
    http://sparkling-nails.blogspot.com/2012/05/dijakat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  2. Nem bejövős ez az adagolási módszer :S viszont nekem a másik NYC-os púder van meg, imádom <3 nemsokára el is fogy:)

    VálaszTörlés
  3. Akkor ha kőpúderre lesz szükségem, tényleg az lesz az első jelölt.:)

    VálaszTörlés