Bourjois szemhéjpúderek

10:35 Varjúlány 5 Comments



Korábban már írtam a legkedvesebb szemhéjpúderemről -a fehér monoról- egy bejegyzést, de... a képeim akkor még rosszabb minőségűek voltak, ráadásul nem is mutattam be az összes színt, így aztán szeretném még egyszer így, együtt megmutatni a kedvenc szemfestékeimet, hátha az egyre vészesebben közelgő Glamour-napokon kedvetek támadna beszerezni belőlük.:)
Vigyázat, sok-sok kép következik!:)






A csomagolásuk szerintem nagyon aranyos, cuki kerek kompaktok, az oldalukon lévő gombocska segítségével nyílnak-záródnak, én imádom az ilyen kis apróságokat.:) A tetejükben tükör található, ez igazából sokmindenre nem jó, de én azért értékelem.
A szemhéjpúder színe egyébként megegyezik a csomagolással, a csupacsillám verziók is jól megkülönböztethetőek, mert a külsejük is "moszatkás".




Az applikátor, amit mellékelnek hozzájuk, tulajdonképpen használhatatlan, a szivacsos rész még jó is lenne,  de annyira picike és ráadásul hajlított a nyele, hogy lehetetlen ezzel dolgozni.


Amit nagyon-nagyon szeretek bennük, az az állaguk, bár azt hiszem, pont ez a tulajdonságuk elég megosztó, ugyanis ezek kemények. Viszont... én odavagyok a baked szemhéjpúderekért, iimádom vizesen használni őket, ráadásul a selyemfényűek szikrányit se porolnak, bár a csillámosak hullásra hajlamosak. A kettő másban is különbözik, nyilván a csillámok miatt az utóbbi durva, szúrós tapintású, a másik viszont a keménysége ellenére nagyon selymes.

Mindenképp tapickoljátok meg a teszterüket, ott fog eldőlni, hogy imádjátok vagy utáljátok ezt a textúrát.





A kapható színek (szerintem) nagyon szépek és változatosak, én egyedül még egy középszürke csillámmentes verziót tudnék elképzelni a készletembe, az sokszor jól jönne.
Sajnos az újabb csomagolásúaknak (amiken ezüst a felirat) már nincs fantázianevük, csak számuk, ezt nagyon sajnálom.




(90, 05, 11, 13)

(11, 13)

(07, 12, 06)

A két világos árnyalat, a 90-es fehér és a 05-ös púderrózsaszín talán kissé vérszegénynek tűnik, de egyáltalán nem azok, csupán (főleg az utóbbi) nagyon hasonló a bőrszínemhez, ezért nem mutatnak olyan jól.:) A csillámos verziók lehet, hogy megosztóak, de bevallom, én néha, főleg alkalmi sminkekben imádom az ilyen kissé... gagyin fényes dolgokat, mert már önmagukban is nagyon mutatósak. Ezeket inkább vizesen vagy nagyon erős alappal ajánlanám használni, nem azért, mert nem pigmentáltak, hanem mert szárazon kell nekik valami, amibe beletapadhatnak, különben leperegnek -főként a száraz- bőrről, mint a színmintán.

A sötétebb színek egyértelműen vizesen mutatnak jobban, talán a legismertebb, leginkább kedvelt árnyalat közülük a 07-es zöldes-feketés szín, nedvesen szerintem csodás.:)
A kékeslilás 12-es számú volt az első vételem, talán ez a leggyengébb mind közül, de én ennek ellenére nagyon szeretem, csodaszép kis douchrome szín.
Az utolsó, 06-es árnyalatot kicsit elhanyagoltam az utóbbi időben, pedig nincs vele semmi baj, legfeljebb nem túl különleges, egy sima kis sötétszürke-fekete. 


Összefoglalva: Nem tudok nem elfogult lenni ezekkel a szemhéjpúderekkel, bocsássatok meg nekem ezért. Akik szeretik a baked szemhéjpúdereket -és nincs ellenükre a vizes használat-, azok biztosan odalesznek ezekért is, sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy szerelembe esnek velük, úgy, mint én.:)

5 megjegyzés:

  1. Már annyiszor belenyúlkáltam a teszterekbe, és a fekete alapon zöld csillámos az abszolút szerelem nekem <3 De a többi is nagyon szép :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek :$ nekem egy van csak <3 de imádom:$

    VálaszTörlés
  3. nem is tudtam,hogy ezeket nedvesen is lehet használni,én hülye.Megyek és bespájzolok belőlük ! Még jó,hogy idenéztem :D

    VálaszTörlés