Valentino Valentina

13:01 Varjúlány 0 Comments

Valentino Valentina EDP


Ezer éve készülök írni erről a parfümről, de mindig úgy éreztem, még kell egy kis idő, hogy érjen a kettőnk viszonya, viszont most már nem húznám tovább.:)

Először is: az üvegcse egyszerűen fantasztikus. Ezek a színek, az egyszerű, de nagyszerű forma, a virágos díszítés... mind szuper, de az i-re a pontot a szórófej teszi fel. Szerintem csodásan ötletes ez a megoldás.

Bevallom, én előbb láttam az üveget, és képzeltem hozzá az illatot, minthogy kipróbáltam volna. Ezek alapján, még nem olvasva róla semmit, valami nagyon könnyed, kissé púderes, virágos tavaszi finomságra számítottam, kicsit hasonlóra, mint amilyen a Guerlain My Insolence. Ehhez képest nem sokkal később az orientális-virágos kategóriába sorolták, sőt, a gourmand is elhangzott többektől. 
Nos, innentől kezdve végképp kíváncsi lettem rá.:)


Amikor először szimatoltam, eléggé meglepődtem, mert sem kifejezetten orientálisnak, sem gourmand-nak nem éreztem. Nincs meg benne az az erőteljes vibrálás, amit annyira szeretek az orientális kategóriában. És nem is annyira cukros-édes szerintem, hogy gourmand legyen. 

Én határozottan érzem a pralinét -ez az egyetlen igazi "édesség" benne szerintem-, valamint a jázmint, de csak enyhén, valamint finoman a háttérben csöppnyi vaníliát némi eperrel, és egy vegyes virágos csokrot. 
Az egész egy nagyon finom, bájos, édes, de kis hatósugarú, bőrközeli illatot eredményez, legalábbis rajtam, amit nem igazán tudok túlzásba vinni, mert akármennyit is locsolok ki, nem lesz túl sok.
Én így, összességében a virágos-púderes kategóriába sorolnám leginkább. 
A tartóssága nem a legjobb, de azt hiszem, egy tavaszi-kevésbé nehéz illattól nem is várható el ennél több. 


Összességében: Én egy nagyon jó kompozíciónak tartom, bár közel sem kirobbanó.
A húszas éveinek elején járó, klasszikus-bájos stílust képviselő lányok számára szerintem remek választás lehet. Aminek külön örülök, az az, hogy bár alapjaiban édes parfüm, de véleményem szerint egyáltalán nem fojtogató módon, ennek köszönhetően azoknak is beválhat, akik eddig féltek a cukorkás jegyektől.

0 megjegyzés: